domingo, 2 de marzo de 2008

PLUS PUJOL - ALERTA CANTABRIA

Plus Pujol Lleida - Alerta Cantabria

90___---___77

El Plus Pujol Lleida ha derrotat a l'Alerta Cantabria en un partit molt destacat dels homes d'Edu Torres. (90-77) El triomf té un valor doble tenint en compte les baixes dels blaus, que han perdut a Erek Hansen. Maraker, que haurà de passar pel quiròfan, ha disputat alguns minuts de manera gairebé incomprenssible. Ha ajudat a l'equip en les rotacions aportant quatre punts. També cal destacar que el juvenil Juanpi Sutina ha anotat una cistella en la darrera jugada del matx. Els jugadors d'Edu Torres van sortir a la pista amb un nivell de concentració molt alt. Fruit d'això, es van escapar aviat a l'electrònic. Els brasilers de l'equip, Hettsheimeir i Vinicius, feien estralls en la defensa de l'equip santanderí i el públic del Barris Nord somniava amb un partit plàcid ja que el marcador reflectia un contundent 22-9. No obstant, els locals van mostrar abans d'hora el seu típic defalliment i els visitants ho van aprofitar per eixugar el desavantatge al final del primer quart. (23-19) Betinho Gomes estava protagonitzant una exhibició en el joc exterior i va impulsar els càntabres a aconseguir l'empat. A més, Richi Guillén va començar a mostrar-se imparable pels pivots locals. Edu Torres, fins i tot, va haver de recórrer a la seva arma secreta que no era una altra que Christian Maraker. El suec, a punt de ser operat, va mostrar la seva professionalitat sacrificant-se pels seus companys. Quan pitjor anaven les coses per als blaus, Alberto Miguel va anotar un triple que tornava a avançar als seus en el marcador. Llavors, el Plus Pujol va demostrar ser molt superior a un Alerta Cantabria que només basava el seu joc en individualitats. Mainoldi i el millor Hettsheimeir de la temporada van estirar el resultat fins al 39-31 a poc més d'un minut pel final del segon assalt. Dos triples consecutius de Miguel i Mainoldi van aixecar dels seients als afeccionats blaus que celebraven el 45-31. Era el temps de descans. La tónica a l'inici del tercer període va ser la mateixa. Un Plus Pujol lluitador que va incrementant el seu avantatge fins a rendes gairebé definitives i un Alerta Cantabria impotent, on només Richi Guillén aporta criteri al joc. El conjunt de casa va arribar a obtenir un màxim avantatge de 19 punts en diverses ocasions gràcies al bon joc de jugadors com Brian Jones. Però els llops de Cantabria no van abaixar els braços maquillant el resultat al final del tercer quart. (66-50) El Plus Pujol Lleida sembla destinat al patiment. Quan ja gairebé s'havia segellat el triomf, els homes d'Israel González van començar a llimar el desavantatge progressivament. Guillén, amb números d'estrella, posava als seus companys a només vuit punts de diferència quan encara restaven cinc minuts per jugar-se. Llavors, va aparéixer Leo Mainoldi. El fantàstic jugador argentí va posar les coses al seu lloc certificant el triomf pel Plus Pujol. O això semblava, ja que els de Santander van tornar a baixar de la barrera dels deu punts. Però no hi havia temps material per a la remuntada i la victòria es quedava al feu lleidatà. Edu Torres tenia el detall de fer jugar els tres juniors convocats durant l'últim mig minut. El més jovenet d'ells, Juanpi Sutina, no desaprofitava una excel.lent assistència d'Alberto Miguel per anotar la seva primera cistella com a professional embogint als assistents a aquest brillant matx. El resultat final era un 90-77 que satisfeia a un Edu Torres que espera un fitxatge que substitueixi a Erek Hansen.

Crònica feta per::: Marc R. C.