domingo, 30 de marzo de 2008

MELILLA - PLUS PUJOL

Melilla Baloncesto - Plus Pujol Lleida

78___---___65

El Plus Pujol Lleida ha acusat molt les absències i ha perdut merescudament a Melilla (78-65). Els deixebles d'Edu Torres havien començat bé el partit aconseguint els primers avantatges però el cansament i la falta d'encert en el tir exterior han estat esculls impossibles de superar. A més, l'ex-jugador blau Xavi Vallmajó ha realitzat un partidàs ja que ha dirigit als nord-africans magistralment. Una direcció que ha anat acompanyada de 16 punts. Un punt més ha anotat el pivot brasiler Hettsheimeir, que ha estat el millor dels de Lleida.El matx s'iniciava amb un ritme vibrant que propiciava un intercanvi de cistelles. En aquests primers instants, destacaven el local Ciorciari, el visitant Hettsheimeir i els triples de Josemi García i Fergerson. Els percentatges d'ambdos equips eren notables i l'encontre no oferia cap respir als afeccionats. Els atacs s'imposaven clarament a les defenses i Southall, el jugador més valorat del Melilla, es mostrava apagat. En canvi, Rafa Hettsheimeir destacava demostrant que ser l'MVP de la jornada anterior no havia estat una casualitat. Un triple de Jaume Comas elevava l'avantatge del Lleida fins als cinc punts. Aquesta renda es mantindria al final del primer període (20-25). Southall s'entonava als primers compassos del segon quart. Fruit d'això, el seu equip capgirava el partit. Rafael recuperava el terreny perdut en un període que, a diferència del primer, era de caire defensiu. La defensa dels dos conjunts disminuia els percentatges i cansava als lleidatans que gairebé no tenien recanvis a la banqueta. Els de Melilla tornaven a agafar avantatges a l'electrònic. Una de les causes d'aquest fet va ser l'aparició de Xavi Vallmajó que amb quatre punts va iniciar el lideratge del Melilla Baloncesto en aquest matx. Uns mals minuts dels jugadors d'Edu Torres van ser aprofitats pels locals. Un parcial de 13-1 en el tram final del segon assalt va donar una renda de vuit punts als de Paco Olmos. Un tir lliure de Josemi tancava un quart molt dolent del Plus Pujol que no havia estat capaç d'arribar al descans amb avantatge (43-36). Els de Lleida sortien més concentrats a la represa i gràcies a Mainoldi s'apropaven a només tres punts dels nord-africans. Però els errors en els tirs lliures no donaven opcions de remuntada als blaus. Nacho Romero, amb un triple, incrementava la victòria del seu equip fins a nou punts de diferència. Tot i que els visitants tornaven el cop immediatament, un base gironí que coneix perfectament l'afició del Barris Nord s'encarregava d'enfonsar el seu ex-equip. Es tracta de Vallmajó. Dos triples seus i les seves "bombetes" característiques elevaven les diferències a marges superiors als deu punts. La direcció magistral de l'ex-jugador blau també permetia bones opcions de tir als companys, com Spencer Gloger. El tercer quart finalitzava amb un 60-49 que presagiava una ensopegada del conjunt d'Edu Torres. El nivell d'encert exterior era molt baix i, així, la victòria es convertia en una utopia. Tot i això, en els primers minuts de l'últim parcial, Berni, Dave i Alberto Miguel anotaven un triple. Aquest últim no estava en condicions de jugar a causa de la grip que havia patit durant la setmana i no disputava ni cinc minuts de joc. Evidentment, aquesta absència unida a les baixes de Thompson i Maraker era un factor determinant per la derrota final. Els triples que hem comentat no podien apropar el Lleida al marcador ja que l'equip de Paco Olmos mantenia un bon percentatge i l'agressivitat necessària en defensa. Xavi Vallmajó sentenciava el partit amb jugades de qualitat i els blaus baixaven els braços. Ciorciari, amb un llençament de tres, aconseguia el màxim avantatge del Melilla Baloncesto: 17 punts. En el darrer minut, Edu Torres feia sortir els júniors Oriol Jorge i Carles Estorach. Oriol, sobre la botzina, encistellava un triple que deixava la diferència final en tretze punts (78-65). Aquesta última jugada, a més de maquillar una mica la derrota, servia perque el jove jugador de la base anotés la seva primera cistella de camp com a professional (Ja havia encistellat un tir lliure). La derrota no pren la cinquena posició al Plus Pujol i confirma al Melilla com un clar aspirant a jugar els play-off.

Crònica feta per::: Marc R. C.