sábado, 5 de abril de 2008

PLUS PUJOL - BASQUETINCA.COM

Plus Pujol Lleida - F. Bàsquetinca.com

73___---___82

El Plus Pujol Lleida ha sumat una inesperada derrota a casa. Els homes d'Edu Torres no han aconseguit mantenir-se invictes al Barris Nord durant la segona volta i han vist com la Fundació Bàsquet Inca s'emportava la cinquena victòria consecutiva cap a les Illes Balears (73-82). L'aspecte més positiu pels lleidatans ha estat la reaparició de Thompson i Maraker. Cal destacar el retorn de Sergio Ramos a la capital del Segrià encara que el jugador visitant més destacat ha estat Ruiz de Galarreta.El matx s'iniciava amb un triple del portugués Ramos. Aquesta cistella exterior del rival esperonava els blaus que començaven a oferir la seva habitual entrega. Una bona defensa anava acompanyada d'encert en el llençament i Leo Mainoldi demostrava que estava preparat per afrontar el duel amb els pivots rivals com Hamilton. Jaume empatava el partit a 7 amb el primer triple local. Leo i Fergerson anotarien dos triples més al primer període. Tot i la resistència dels balears, el marcador anava distanciant els dos conjunts amb el pas dels minuts. Al final del primer quart, la diferència ja era d'onze punts (26-17). Cal destacar que en els últims instants d'aquest període retornava Maraker a la pista. El jugador suec, ovacionat pel públic, anotaria un punt gràcies a un tir lliure. Però al segon quart es va girar la truita. Els deixebles d'Abós van endossar un parcial de 0-12 que va prendre tota la renda acumulada als locals. Els homes d'Edu Torres no trobaven reacció mentres Bivia i Galarreta mantenien el matx equilibrat. El mal partit de Brian Jones que perdia moltes pilotes i la precipitació constant de Fergerson eren dos obstacles pel Plus Pujol. La bona direcció de Jaume Comas i l'encert de Mainoldi donaven de nou un mínim avantatge als blaus. Un triple d'Alberto Miguel en la darrera jugada del segon assalt permetia mirar el futur amb optimisme (39-35). La clau de la derrota final dels blaus la trobem en un inici de tercer quart nefast. Els jugadors locals van sortir al parquet del Barris Nord adormits i sense concentració defensiva. Fruit d'això, l'Inca va aconseguir un parcial de 0-14 de sortida que bocabadava uns espectadors que no creien el que veien. Els principals artífexs de l'escapada del conjunt mallorquí eren Galarreta i Riera. L'avantatge visitant arribava a la barrera dels deu punts i Edu Torres es veia obligat a fer reaparéixer l'americà Kevin Thompson. La sortida a la pista del darrer fitxatge blau aportava consistència a la defensa del Plus Pujol. Leo Mainoldi s'encarregava de les tasques ofensives anotant dos triples que retornaven la igualtat al matx. Els de Lleida intentaven la remuntada liderats per un Jaume Comas que està recuperant el nivell de joc que havia perdut. L'avantatge dels grocs al final del tercer període hagués pogut ser de només un punt però un triple d'Alzamora al darrer sospir va col.locar el 54-58 a l'electrònic. Aquesta renda es considerava un mal menor tenint en compte el mal joc ofert després de la represa. Però la situació no canviaria gaire a l'assalt definitiu. L'emoció era la nota predominant d'aquest inici d'últim quart. Una bona cistella de Thompson situava el seu equip a dos punts de l'oponent. No obstant, el Lleida no estava al nivell d'altres dies i no va ser capaç de superar la defensa en zona del conjunt balear. Galarreta, molt inspirat, anotava un triple que retornava la tranquil.litat als seus i Bivia encistellava dos punts més que incrementaven la diferència fins als set punts. Quedaven cinc escassos minuts de joc. Hettsheimeir apropava de nou al Plus Pujol i la defensa s'intensificava. Quan quedaven dos minuts, Galarreta encistellava un afortunadíssim triple que situava el 68-74 després de tocar el tauler. Llavors, els lleidatans no eren capaços de superar la defensa zonal i jugadors com Alberto Miguel o Fergerson estavellaven tots els seus tirs al ferro de la cistella rival. Quan ja no quedava ni un minut, Mainoldi tornava a retallar els marges fins a tres punts. Els tirs lliures acabarien resultant decisius ja que les faltes ràpides locals eren transformades en punts pels jugadors del Bàsquet Inca. Una d'aquestes faltes va ser sancionada com a antiesportiva i el matx va quedar sentenciat. Edu Torres, indignat, va excedir-se protestant la jugada i va ser amonestat amb una tècnica. La victòria ja estava decidida però la diferència va augmentar fins a uns nou punts que no indiquen la igualtat de l'encontre (73-82). Amb aquest triomf, els d'Inca encarrilen una permanència que fa unes jornades es preveia molt complicada. El Plus Pujol Lleida surt beneficiat de les derrotes dels rivals directes i segueix en una privilegiada cinquena posició.

Crònica feta per::: Marc R. C.