jueves, 17 de abril de 2008

PLUS PUJOL LLEIDA - CB L'HOSPITALET

Plus Pujol Lleida - CB L'Hospitalet

92___---___86

El Plus Pujol Lleida s'ha adjudicat el derbi català de la Lliga LEB amb més problemes dels previstos (92-86). Els homes d'Edu Torres han derrotat a L'Hospitalet que ha ofert una bona imatge però continuarà immers en la lluita per evitar el descens. El matx, que es va decidir al darrer quart, va ser d'un nivell alt amb predomini dels atacs sobre les defenses. El millor jugador de l'encontre va ser el visitant Antelo que va mostrar el seu bon canell. Kevin Thompson i Leo Mainoldi van ser els màxims anotadors de l'equip local. El Plus Pujol va començar el partit amb molta intensitat. Un triple de Fergerson i una posterior cistella de Jones col.locaven el 5-0 al marcador quan encara no s'havia disputat ni un minut. Thompson feia mal a la defensa rival amb cistelles interiors però la bona direcció de Quino Colom propiciava els primers punts de l'equip barceloní. Jugadors com Antelo o Corbacho es van endollar anotant cistelles exteriors que donaven avantatge al seu equip. La manca de duresa defensiva era un factor que perjudicava els blaus a causa de la inspiració de l'Hospitalet. L'aparició de Taylor va ser un nou escull pel Lleida Bàsquet ja que el base americà va aportar més velocitat al joc visitant. Una cistella seva situava el 14-20 a l'electrònic obligant Edu Torres a demanar temps mort. Llavors, un erràtic Leo Mainoldi anotava el seu primer triple. El primer període acabava amb una cistella en suspensió del jugador local més destacat, Kevin Thompson. El marcador era un ajustat 21-22. El segon quart s'iniciava amb un 2+1 del jove Llorca. No obstant, els primers punts de Hettsheimeir i Alberto Miguel retornaven la igualtat. Jaume Comas, amb una de les seves penetracions característiques, capgirava el resultat donant avantatge als seus. Però aquest petit avantatge local seria un miratge ja que l'encert dels deixebles de Mateo Rubio tornaria a deixar enrere els blaus. Les cistelles interiors de Llorens, el talent de Rocchia i la falta de criteri de l'arbitratge en les faltes personals eren lloses díficils de superar pel Plus Pujol. El suec Maraker mantenia viu el conjunt de casa amb sis punts en el tram final del segon assalt. Així, els jugadors d'ambdos equips marxaven als vestidors amb el resultat de 41-44 a l'electrònic.
La segona part començava amb dos punts de Marcus Vinicius. Posteriorment, els col.legiats assenyalaven una falta antiesportiva a Corbacho que era aprofitada per Berni Àlvarez que remuntava el partit. Dos cistelles més de Kevin Thompson completaven un parcial de 8-0 que regalava un avantatge de cinc punts al Plus Pujol. No obstant, un triple de Vega i una cistella d'Antelo tornaven a equilibrar l'encontre. El propi Antelo respondria a un triple de Mainoldi demostrant que tenia el canell molt afinat. Però els tirs lliures del capità Jaume Comas i l'entrega de tot l'equip aportaven als blaus una petita renda mai superior als sis punts. Berni Àlvarez aconseguia el seu primer triple del matx aixecant dels seients els espectadors que havien assistit al Barris Nord i Llorca demostrava la seva valentía amb entrades a cistella que superaven la defensa local. L'actitud dels àrbitres durant tot el partit estava indignant els afeccionats i una falta molt dubtosa de Leo Mainoldi va provocar una sonora mocadorada. Taylor va transformar els dos tirs lliures enmig de la cridòria del Barris Nord envers els col.legiats. Aquesta situació va descentrar els d'Edu Torres que van regalar la pilota en el servei de banda. Els infortunis es van completar sobre la botzina del quart ja que Taylor va anotar un agònic triple que va tornar a establir la igualada (62-62). Però els de Lleida no es van rendir i van sortir disposats a guanyar el partit millorant la defensa. Fruit d'això, l'Hospitalet va estar quasi quatre minuts sense anotar i el Plus Pujol ho va aprofitar per aconseguir el màxim avantatge, deu punts. En aquest espai de temps, Mainoldi va anotar un triple i Rafael dues cistelles interiors. Berni Àlvarez va finalitzar el parcial de 10-0 de sortida amb la seva especialitat, el triple. Corbacho va respondre els tres punts a la jugada següent afirmant que els del Llobregat vendrien molt cara la seva pell. Llorca, amb un contratac, minimitzava encara més l'avantatge local quan ja no restaven ni cinc minuts per disputar-se. Cal destacar que en aquest període la tònica arbitral era la inversa, és a dir, els de Mateo Rubio eren penalitzats injustament en alguna jugada com una falta d'atac de Colom. Precisament, el base andorrà s'encarregaria d'afegir dosis d'emoció al partit anotant el 74-71 que donaria pas a una autèntica exhibició triplista. Alberto Miguel i Fergerson encistellaven pel bàndol local mentres Antelo posava la rèplica visitant en les dues ocasions. Després d'aquest intercanvi de triples sense treva, s'arribaria a l'últim minut. La diferència era de cinc punts gràcies a dos tirs lliures de Mainoldi. El pivot argentí del Plus Pujol sentenciaria el matx amb el seu quart triple de la nit. El decisiu llençament, que desfermava l'eufòria entre els afeccionats, elevava el marge local fins als vuit punts de diferència quan tan sols quedaven cincuanta segons pel desenllaç. Antelo, el millor del partit, continuava la seva exhibició particular aconseguint un 2+1 que ja no serviria de res. Després dels tirs lliures finals, el marcador es tancava registrant el definitiu 92-86 que manté els lleidatans a la cinquena plaça i condemna els barcelonins a patir fins al final per continuar a la LEB Or.

Crònica feta per::: Marc R. C.