lunes, 24 de marzo de 2008

PLUS PUJOL - LOS BARRIOS

Plus Pujol Lleida - CB Villa de los Barrios

103___---___72

El Plus Pujol Lleida ha escombrat de la pista al Villa de Los Barrios protagonitzant una brillant exhibició de joc (103-72). Els locals s'han sobreposat a les absències de Thompson i Maraker i han acabat guanyant per 31 punts de diferència un matx dominat de principi a fi pels deixebles d'Edu Torres. L'estratosfèric encontre de Rafael Hettsheimeir (31 punts i 11 rebots) ha otorgat al jugador brasiler l'MVP de la jornada. Jaume Comas i Marcus Vinicius també han ofert als afeccionats una mostra d'implicació i ganes. Tot això, davant uns 5000 espectadors que han celebrat la festivitat del Dia del Pare presenciant un partit immillorable dels lleidatans.El partit s'ha iniciat amb un parcial de 6-0. Però els gaditans, que es trobaven en una bona dinàmica de resultats, no es deixaven intimidar. Els de Moncho Fernández van aconseguir aturar als blaus gràcies als llençaments exteriors de Ferrer. No obstant, els locals lideraven el marcador sense excessives dificultats tot i que Chagoyen era un perill sota cistella. Els visitants defensaven fort els exteriors rivals però no podien fer res per aturar un Rafael que ja començava a destacar. La falta d'encert exterior va fer que l'avantatge local al final del primer període sigués de només cinc punts (24-19). A l'inici del segon quart, un triple del Los Barrios els va apropar a tres punts dels de Lleida. Va ser llavors quan va començar el recital del Plus Pujol Lleida. Fergerson responia al triple visitant immediatament i Jaume Comas s'apuntava a ser el director d'una festa de clar color blau. El capità del Lleida Bàsquet recordava el de les millors ocasions amb recuperacions de pilota que permetien cistelles fàcils al contratac. L'afició del Barris Nord va presenciar com els seus es convertien en una piconadora que passava per sobre del rival amb facilitat. Un triple de Berni Àlvarez, jugades de Marcus demostrant la seva entrega, punts interiors de Rafael... i un avantatge que va arribar a ser de 24 punts després d'un humillant parcial de 20-2. I tot això, sense la participació d'un Leo Mainoldi que va estar apagat durant tot el matx i va patir problemes amb les faltes personals. Una cistella de Howard i una altra de Webster van posar el 56-36 a l'electrònic durant el temps de descans.La renda del conjunt d'Edu Torres era contundent i res presagiava una possible derrota. No obstant, el Plus Pujol va tornar a demostrar que és un equip capaç d'oferir bàsquet de gran qualitat i va anar a buscar avantatges encara més amplis. Els gaditans no trobaven armes per minimitzar l'ofensiva local liderada per un Rafael que anotava punts i més punts amb una tranquil.litat total. Només Adrian Moss era capaç d'encistellar a l'equip de Fernández i la diferència aviat va rondar els trenta punts. Una diferència que es va traspassar gràcies a una falta tècnica que va cometre un desquiciat Pedro Rivero quan el marcador era capicua (74-47). Els d'Edu Torres no es conformaven amb el resultat i van continuar lluitant en defensa i en atac. Al final del tercer quart, el partit i l'average estaven decidits amb els 32 punts d'avantatge locals (82-50). L'últim període va ser tranquil per als lleidatans que es van relaxar una mica. Tot i això, l'ambició d'aquest equip no té límits i volien col.locar el tercer dígit al marcador. Els gaditans van llençar la tovallola ja que eren conscients que el rival els superava en tots els aspectes. Així, els de Lleida van obtenir un nou màxim avantatge de 36 punts a falta de sis minuts. Howard s'esforçava a aconseguir que la derrota del seu equip no resultés tan sonada. Tot i que ho aconseguia minimament, ni ell ni els seus companys eren capaços d'aturar el festival de Rafa Hettsheimeir que amb llençaments propers a l'anella arribava a la trentena de punts anotats. Una xifra que unida a la seva capacitat rebotejadora li donava el premi de ser el millor jugador de la jornada 25. Mainoldi havia estat expulsat anteriorment en un matx per oblidar de l'argentí. Berni Àlvarez, amb un triple, tallava una petita ratxa de domini visitant. Quan faltaven menys de dos minuts per a la conclusió, Edu Torres donava una oportunitat als júniors Oriol i Estorach. El primer d'ells va estar a punt d'anotar un triple que hagués portat al seu equip a superar els cent punts. Una meta que s'aconseguiria igualment per mitjà de Marcus Vinicius. El jugador brasiler, sobre la botzina, va anotar dos punts més que van aixecar dels seients els afeccionats que celebraven el triomf del seu equip per uns contundents 31 punts de diferència (103-72). Amb aquesta brillant exhibició, els blaus continuen a la cinquena posició, la qual ocupen en solitari. El Villa de Los Barrios surt de la zona de play-off en benefici del Melilla, proper rival dels d'Edu Torres.

Crònica feta per: Marc R. C.