domingo, 17 de febrero de 2008

GANDIA - PLUS PUJOL

Aguas de Valencia Gandia - Plus Pujol Lleida

81___---___76

El Plus Pujol Lleida ha encaixat la primera derrota de la segona volta al pavelló Municipal de Gandía (81-76). Els homes d'Edu Torres han dominat el partit durant molts minuts, però un mal darrer quart els ha condemnat a la derrota. El millor jugador dels blaus ha estat Leo Mainoldi, ben acompanyat per Alberto Miguel i Fergerson. No obstant, Peterson i Grunfeld han decantat la balança a favor dels d'Isma Cantó. El matx ha començat amb un Plus Pujol molt concentrat que aconseguia de sortida un estratosfèric parcial de 0-9 amb dos triples de Mainoldi. Els locals no trigaven gaire en reaccionar i ajustaven el marcador. Grunfeld aconseguia l'empat però els visitants tornaven a enlairar-se gràcies als seus bons percentatges de tir. Al final del primer quart, 18-23. El segon període significava la reaparició de Berni Àlvarez després de la lesió que va patir. L'aler de Reus va acusar la falta d'entrenaments durant els escassos set minuts que va jugar. Aquest segon assalt era dominat pels locals que s'esforçaven en minimitzar l'avantatge que gaudia el Plus Pujol. Gitterer, amb un triple, empatava. No obstant, Alberto Miguel liderava els lleidatans que tornaven a dominar l'electrònic. Però l'equip d'Edu Torres, aquesta temporada, viu instal.lat en una muntanya russa i les pujades i baixades en el joc són constants. Així, els deixebles d'Isma Cantó s'aprofitaven d'una disminució de l'anotació visitant per empatar l'encontre a 35 quan tan sols quedava un minut pel descans. Erek Hansen, discret, tenia problemes de faltes i havia de seure a la banqueta. Llavors, una penetració de Jordi Vallmajó en l'última possesió del segon quart donava avantatge al Gandía per primer cop en el partit. Era el 37-35 amb que els jugadors d'ambdos equips marxaven als vestidors.
La segona part s'iniciava amb un Fergerson molt inspirat que anotava dos triples consecutius. La dinàmica del matx s'havia revertit i el Lleida dominava. Mainoldi, que no havia anotat al segon quart, tornava a encistellar i el seu equip es beneficiava d'aquest fet. L'Aguas de Valencia es mantenia viu en el partit gràcies a les segones opcions que els permetia el rebot ofensiu. El joc s'anava embarbussant progressivament i l'equip de casa esperava el seu moment. Volcy i Peterson tornaven a situar amb avantatge mínim al Gandía. Llavors, un triple d'Alberto Miguel, un tap de Hansen i dos tirs lliures de Fergerson tancaven el tercer parcial amb un esperançador 55-59. El petit avantatge blau aviat s'esfumava ja que els d'Edu Torres sortien adormits al quart definitiu. La quarta falta de Brian Jones era un inconvenient més per als visitants que veien com Vallmajó firmava un triple que avançava als seus companys. Els nervis s'apoderaven del Plus Pujol que ja no trobava el camí de l'anella amb tanta facilitat. Grunfeld, que va realitzar un gran partit, encistellava tres punts que oxigenaven encara més al Gandía. La pèrdua del domini del rebot feia molt mal als blaus que perdien de set a falta de tres minuts, tot i que Fergerson escurçava el desavantatge fins a quatre puntets. La diferència es mantenia a falta d'un minut gràcies a un oportú triple d'Alberto Miguel. Brian Jones es posava l'equip a l'esquena situant el 76-74 a l'electrònic. Els visitants optaven per defensar l'atac de l'oponent. La decisió no resultava encertada ja que Grunfeld anotava la cistella decisiva del partit. Tot i que Jones responia immediatament, només quedaven tretze segons. La falta era obligada i el jugador que la rebia era Grunfeld, el llençador que registrava més bon percentatge. La sort no s'aliava amb el Plus Pujol i la derrota ja era un fet. Després d'un definitiu punt de Peterson, el marcador es tancava amb un 81-76 que reflectia la oportunitat perduda dels homes d'Edu Torres que, no obstant, continuen en llocs de play-off. Els locals respiren apropant-se a la zona mitja de la classificació.

Crònica feta per::: Marc R. C.