sábado, 16 de febrero de 2008

PLUS PUJOL - FORD BURGOS

Plus Pujol Lleida - Ford Burgos

83___---___70

El Plus Pujol Lleida s'ha imposat al Ford Burgos amb comoditat en un Barris Nord molt festiu (83-70). La victòria per 13 punts de diferència no reflecteix la superioritat dels locals que han arribat a obtenir un màxim avantatge de 25 punts. La gran defensa dels homes d'Edu Torres, que han jugat amb molt coratge i entrega, ha estat determinant. El partit ha començat amb errades d'ambdos conjunts. La primera cistella del matx, un triple de Fergerson, ha trigat tres minuts en arribar. A partir d'aquest moment, els blaus han encadenat bones jugades que els han permés aconseguir els primers avantatges del matx. Una reacció dels visitants ha capgirat l'electrònic però dos triples de Fergerson i Alberto Miguel han tancat el primer quart amb un 19-16 favorable als locals. Al segon període, la tònica era similar. Els blaus dominaven el marcador però els deixebles de Casadevall plantaven cara mantenint-se dins del partit. El bon percentatge d'encert en els llençaments de tres permetia al Plus Pujol acabar la primera part amb una petita renda de quatre punts (40-36). A la represa es veuria el millor joc dels lleidatans que liderats per l'argentí Mainoldi s'escapaven a l'electrònic del Barris Nord. Els homes d'Edu Torres, decidits a sentenciar el triomf, ofegaven al Ford Burgos defensivament i creaven contratacs molt perillosos. La inspiració de Mainoldi, que anotava tres triples de forma consecutiva, elevava l'avantatge local fins a marges superiors als deu punts. La bona direcció de Brian Jones propiciava grans assistències que acabaven amb cistelles dels blaus. Els visitants només trobaven el camí de la cistella rival mitjançant Sanmartín i veien com la diferència cada cop era més insalvable. A pocs minuts pel desenllaç del tercer quart, els homes d'Edu Torres aconseguien el màxim avantatge: 25 punts. S'escurçarien fins a 17 abans de l'últim període. Un últim període que servia per demostrar a l'afició lleidatana (que va poder gaudir d'un esmorzar per tal de celebrar el Xè aniversari de l'entitat) el bon bàsquet del seu equip mentres el conjunt de Casadevall aprofitava per reduïr el desavantatge fins a aconseguir una derrota digna. Tot i això, els deu primers punts d'aquest quart eren del Plus Pujol. Concretament, d'Alberto Miguel i Jaume Comas que anotaven un triple i una penetració cadascun. Edu Torres, amb el partit ja decidit, donava una oportunitat al juvenil Oriol Jorge. El menut base del Lleida Bàsquet disposava de tres minuts en que demostrava ser un jugador vàlid per a l'equip tot i no anotar cap punt. Alguna desició arbitral polèmica otorgava tirs lliures a Diego Lo Grippo que minimitzava el desavantatge fins al 83-70 definitiu. El partit acabaria amb tres taps consecutius d'Erek Hansen i la sensació d'estar fent la feina ben feta tot i les absències per lesió.

Crònica feta per::: Marc R. C.