viernes, 21 de diciembre de 2007

PLUS PUJOL - LA PALMA

Plus Pujol Lleida - Unión Baloncesto La Palma

98___ ---___ 85

El Plus Pujol Lleida ha aconseguit tancar l'any amb un triomf al Barris Nord (98-85). Els homes d'Edu Torres han estat netament superiors a la U.B. La Palma i la diferència final hagués pogut ser molt superior als tretze punts. Cal destacar l'espectacular encert dels lleidatans en el tir de dos punts i el gran nombre d'assistències que han realitzat. Tot plegat, els ha portat a sumar uns gairebé i immillorables 125 punts de valoració. El partit no ha començat massa bé pels locals, encara que aviat s'han sobreposat aconseguint els primers avantatges. Leo Mainoldi dominava sota els taulers i Brian Jones controlava el ritme del partit. Tot i no ser molt vistós, el matx estava força igualat e interesant. Llavors, una estirada dels lleidatans en que destacava la lluita de Marcus i els primers punts d'Alberto Miguel situava el 26-16 al marcador. Al segon quart s'incrementarien els avantatges dels blaus que es mostraven molt endollats en els llençaments propers a la cistella. Rafael i Erek Hansen es mostraven molt superiors a uns intimidats Koffi, Torres i Moore. L'actuació arbitral era fluixa per ambdos equips i el marcador molt favorable als locals que arribaven a dominar per marges de vint punts. Els últims minuts del període no serien gaire productius per als d'Edu Torres que s'estancaven una mica en atac i veien com els visitants reduïen el desavantatge a la meitat. Un triple de Mainoldi situava el 47-34 a l'electrònic durant el temps de descans. A la represa, el partit seguiría una tónica similar. Tot i que les primeres jugades del tercer quart presagiaven una reacció dels canaris seria el conjunt català el que incrementaria la renda a favor seu. Brian Jones, Jaume Comas i Dave Fergerson comandaven el joc del Lleida Bàsquet que avui estrenava segon patrocinador, Avantmedic. El continu encert en el tir dels homes d'Edu Torres sumat a un joc col.lectiu molt superior al d'un rival limitat augmentava la diferència. El tercer quart donava pas al darrer amb el resultat de 73-55. Ja a l'últim assalt, es produiria un intercanvi de cistelles que beneficiava a l'equip de Lleida ja que aquest vencia per marges considerables. No obstant, l'expulsió de Mainoldi i l'empenta final dels visitants comandada per Sebas Arrocha i Carles Canals feien perillar el triomf blau. Llavors, Alberto Miguel (el millor jugador del partit) posava les coses al seu lloc amb els seus habituals llençaments exteriors. La magistral direcció de Jones (9 assistències) i la lluita de jugadors com Rafael o Marcus Vinicius asseguraven el triomf. Un triomf que hauria estat més abultat si el Plus Pujol hagués ofert la seva millor versió defensiva (encara que cal destacar els 9 taps aconseguits). Els col.legiats han evitat que els locals col.loquessin el tercer dígit a l'electrònic ja que han anul.lat un triple legal d'Alberto Miguel sobre la botzina. Finalment, 98-85. Cal destacar la participació del juvenil Oriol Jorge en els dos últims minuts de l'encontre.
Edu Torres lloava els seus jugadors tot i que es queixava de no haver aconseguit un marcador més abultat. Com és lògic, felicitava els seus homes pels alts percentatges en el dia d'avui i el bon nivell de joc ofert al llarg d'un any que es tanca amb més victòries que derrotes.

Crònica feta per::: Marc R. C.