sábado, 8 de diciembre de 2007

CB HOSPITALET - PLUS PUJOL

CB L'Hospitalet - Plus Pujol Lleida

64____---____72

El Plus Pujol Lleida s'ha adjudicat el derbi català de la categoria ja que ha derrotat a L'Hospitalet (64-72). Els homes d'Edu Torres, que finalment han pogut comptar amb Leo i Maraker, han ofert un joc d'equip que ha demostrat les mancances dels barcelonins, molt més individualistes. Els dos entrenadors es decidien a fer jugar de sortida a Jordi Llorens i Leo Mainoldi, dos jugadors que havien estat dubte durant la setmana. Ambdos jugadors participarien en un inici de partit amb moltes impresicions i baix ritme anotador. Els percentatges de tir eren fluixos i el marcador de 5-4 amb cinc minuts disputats ho reflectia. El jove Ibaka destacava a la zona mostrant-se el jugador més resolutiu en un matx que estava molt embolicat. L'equip que sortia més ben parat d'aquest fluix quart inicial era el Lleida Bàsquet que vencia per 11-14. El segon assalt s'iniciava amb un triple de Berni Álvarez que replicava Corbacho. Aquest fet presagiava un segon quart amb una mica més d'inspiració ofensiva. I així ha estat. Les esmaixades de Rafael aixecaven dels seients als afeccionats blaus que s'havien desplaçat a Hospitalet però tres triples consecutius dels locals capgiraven rotundament el marcador. Dos triples d'un inspirat Dave Fergerson retornaven el lideratge als blaus. Un avantatge que s'esfumaria en l'última jugada abans del descans amb un llençament exterior de Quino Colom, ex-jugador de la base del Plus Pujol (35-34). El tercer quart començava de manera excel.lent per als interessos d'Edu Torres ja que el seu equip aconseguia vuit punts de renda que es mantenien amb relativa tranquil.litat gràcies a la bona direcció de Brian Jones. I no només es mantenien; sinò que s'ampliaven fins a una màxima diferència d'onze punts. No obstant, uns minuts dolents dels lleidatans donaven esperança a la parròquia local que veia com el seu equip minimitzava l'avantatge fins al 53-47 que reflectia l'electrònic al final del període. El darrer quart començava amb un Plus Pujol molt concentrat que aconseguia recuperar avantatges significatius. Els atacs individualistes del base local Taylor no resultaven gaire productius. Tot i això, l'americà reduïa el desavantatge amb un triple després d'un possible tap il.legal d'Ibaka (n'acabaria sumant 7). Dos tirs lliures d'Antelo escurçaven fins a tres punts la renda visitant. Llavors, l'Hospitalet acusava els nervis i es precipitava en atac. La defensa de Marcus Vinicius propiciava pèrdues de pilota que eren aprofitades pels seus companys que, a falta de tres minuts per a l'acabament, tornaven a manar per vuit punts. Els jugadors d'Izquierdo disposarien d'una última oportunitat, ja en el darrer minut. Perdent de cinc punts, Taylor s'embolicaria amb la pilota i la regalaria als d'Edu Torres que sentenciarien a la linia de personal. Al so de la botzina, el marcador reflectia un 64-72 que feia justícia als mérits dels dos equips i confirmava als lleidatans com a un equip capdavanter. Cal destacar que el suec Chris Maraker ha pogut disputar uns minutets tot i patir un esquinç al turmell esquerra.

Crònica feta per::: Marc R. C.