sábado, 15 de diciembre de 2007

LECHE RÍO BREOGÁN - PLUS PUJOL

Leche Río Breogán - Plus Pujol Lleida

79___---___73

El Plus Pujol Lleida no ha pogut donar la sorpresa al Pazo de los deportes de Lugo i es complica la participació a la Copa Príncipe (79-73). El Breogán ha estat un just vencedor tot i que els blaus (perjudicats per l'arbitratge en més d'una ocasió) no s'han rendit fins al so de la botzina. El partit s'ha iniciat amb un triple de Brian Jones que ha donat pas a uns minuts de joc plens d'impresicions i nervis. Això propiciava moltes recuperacions de pilota. Els lleidatans no es mostraven encertats en els llençaments exteriors. El Breogan ho aprofitava per acabar el primer assalt amb avantatge (19-13). Llavors, una tècnica assenyalada a Edu Torres ha descentrat al Plus Pujol. La tècnica era aprofitada a la perfecció pels de Paco García que encertaven els dos tirs lliures i un posterior triple per mitjà de Mo Jeffers i Roger Fornàs, dos ex-jugadors blaus. La diferència era de vuit punts. A l'equador del quart, ja superava els deu punts. Els d'Edu Torres desapareixien de la pista encaixant cistelles fàcils que deixaven el desavantatge en una màxima de 16 punts. Al descans, 48-34. L'actuació dels col.legiats estava resultant excessivament casolana i havia tret de l'encontre al Lleida Bàsquet que, no obstant, havia de millorar molt si volia aconseguir una miraculosa remuntada. El parcial de 0-5 amb que s'iniciava la segona part feia concebre esperances als jugadors visitants. Quan quedava un minut per a la conclusió del tercer període, una cistella de Fergerson situava al seu equip a quatre punts de l'oponent. El tercer quart acabaria amb una cistella de Kickert i esperances de capgirar el marcador als últims minuts (62-56). Els lleidatans s'esforçarien al màxim per acabar de retallar la diferència. Es ficarien a tan sols dos punts dels de Paco García. Erek Hansen no podia amb els pivots locals però Maraker i Mainoldi mantenien vius als blaus. Als darrers minuts regnarien els nervis i les impresicions. També els tirs lliures, ja que ambdos equips entrarien aviat al bonus. Alberto Miguel aconseguia l'empat a falta de dos minuts per al final del partit. Llavors, una sèrie de males desicions ofensives propiciarien la derrota de l'equip de Lleida. L'anella escopia un triple de Berni Àlvarez que hagués empatat el matx a falta d'un minut. Després de cistelles d'Héctor García i Brian Jones l'electrònic reflectia el 76-73. Quedaven quaranta segons. Els visitants optaven per no cometre cap falta. L'aposta sortia bé ja que Marcus aconseguia capturar el rebot defensiu. Llavors, es produiría la jugada clau del matx. Amb quinze segons per jugar-se, Fergerson prenia la desencertada desició de llençar un llunyà triple en carrera. El llençament (amb possible falta del defensor) no entrava i condemnava als d'Edu Torres a la cinquena derrota de la temporada. Finalment, el marcador s'aturava amb un 79-73 que col.loca als gallecs en el segon lloc de la classificació. Els lleidatans ocupen la sisena posició. Edu Torres ha afirmat que l'experiència els ajudarà a ser més competitius i ha remarcat la mala actuació arbitral.

Crònica feta per::: Marc R. C.