jueves, 8 de mayo de 2008

U.B. LA PALMA - PLUS PUJOL

U.B. La Palma - Plus Pujol Lleida

78___---___92

El Plus Pujol Lleida s'ha classificat matemàticament pel play-off d'ascens al imposar-se a l'UB La Palma (78-92). El partit, disputat a Miraflores, ha estat dominat pels homes d'Edu Torres que han començat a exhibir les seves armes a partir del segon quart. Amb aquesta derrota, el conjunt local trenca una magnífica ratxa de victòries però encara es manté amb un triomf de marge respecte als llocs de descens. Koffi ha destacat pel bàndol canari però Mainoldi i Thompson han estat els més valorats. El Lleida Bàsquet començava bé el matx amb percentatges alts. Un triple de Marcus Vinicius col.locava el 2-7 a l'electrònic donant el primer avantatge significatiu al seu equip. No obstant, Koffi i Johnson responien aviat i ajustaven de nou el resultat. Una falta d'Alberto Miguel era sancionada amb tres tirs lliures i Edwards no desaprofitava l'ocasió d'empatar el partit al transformar els tres llençaments. Johnson, amb una esmaixada, donava el primer avantatge de la nit a la UB La Palma. Thompson es mostrava contundent sota la cistella rival mantenint l'equilibri i l'emoció. Els col.legiats van tornar a xiular una falta personal en l'execució d'un triple i, per tant, tres tirs lliures per l'equip de Domingo Rodríguez. Edwards va tornar a encistellar els tres intents desde la línia de personal. Aquesta jugada va donar ales als locals que gràcies a l'encert de jugadors com Koffi o Arrocha van aconseguir un màxim avantatge de deu punts després d'un parcial de 10-0. Errors absurds del Plus Pujol demostraven que el conjunt d'Edu Torres no atravessava uns bons minuts. Per sort, Alberto Miguel va escalfar el canell i anotà un important triple. Un seguit d'errades en atac de Robert Maras i una penetració de Jaume Comas van tancar el primer període amb un 24-20 esperançador. Al segon assalt es veuria la millor versió ofensiva del Plus Pujol. Leo Mainoldi iniciava el període amb el seu primer triple de l'encontre i Sebas Arrocha contrarestava els tres punts amb un altre llençament llunyà. Mainoldi demostrava amb un nou triple que es un pívot amb una mà boníssima en els tirs de llarga distància. Un 2+1 de Fergerson a mitjans del segon quart va tornar a avançar els lleidatans. Un bon triple de l'elèctric Arrocha tornava a donar avantatge al La Palma encara que Brian Jones capgirava el matx una altra vegada. Llavors, entrarien a la pista Berni Àlvarez i Christian Maraker. L'aler de Reus liderava un parcial de 0-9 del Lleida amb bones jugades com un triple lateral. En canvi, el pivot suec demostrava que no passa per un bon moment ja que encara no s'ha refet de les lesions patides i va disposar de pocs minuts de joc. El comentat parcial de 0-9 va incrementar fins als vuit punts l'avantatge del Plus Pujol i va tranquil.litzar la banqueta d'Edu Torres. La UB La Palma no va rendir-se i els seus intents de remuntada van fructificar gràcies a dues esmaixades i a un 2+1 de Johnson. Els locals van situar-se a tres punts de l'oponent després d'una cistella de Perico Sala però un triple de Berni i dos tirs lliures de Fergerson finalitzaven la primera part del matx amb un marcador bastant alt (44-51). El tercer quart començava bé pel conjunt lleidatà ja que un triple inicial de Mainoldi augmentava la renda fins als deu punts. Però el joc s'entrebancava amb el pas dels minuts i ambdos equips intercanviaven errades i pèrdues de pilota absurdes. No obstant, aquest estil de joc caracteritzat per les imprecisions i la contundència defensiva beneficiava els canaris que aconseguien un parcial de 9-0. El gran artífex de la remuntada canaria era un Francis Koffi estel.lar que dominava la zona. El Plus Pujol no podia fer res per superar la defensa del rival i veia com la diferència s'escurçava fins a un sol punt. Després de molts errors, Marcus Vinícius trencava la sequía de cistelles blaves però els inconvenients no desapareixien ja que els col.legiats xiulaven la quarta personal de Brian Jones. Perico Sala empatava el matx i el públic de Miraflores somniava amb la setena victòria consecutiva del seu equip. El conjunt del Segrià tornava a agafar avantatge gràcies al rebot ofensiu enmig de polèmiques arbitrals. Hettsheimeir era el més destacat del desenllaç del tercer assalt. Una bonica cistella del brasiler i dos llençaments lliures de Sala finalitzaven el tercer període amb tot per decidir. (58-61) El darrer acte del partit va començar amb un intercanvi de cistelles que feia que la petita renda del Lleida no s'alterés. Un dels homes més actius del conjunt d'Edu Torres era Alberto Miguel. L'escorta càntabre va forçar una falta quan intentava un triple i va guanyar-se el dret a llençar tres tirs lliures. Tal com havia succeït al primer quart en el bàndòl casolà, els tres tirs van traspassar l'anella. La tensió que provocava un duel on el triomf era imprescindible per ambdos clubs va propiciar que saltessin espurnes entre Isma Torres i Kevin Thompson. Els dos jugadors van rebre una antiesportiva que els obligà a calmar-se. Un triple de Comas donava aire al Plus Pujol ja que significava el 66-71 en uns minuts trepidants. Llavors, els errors en els tirs lliures passaven factura al La Palma que veia com la qualitat de l'adversari era insuperable. El cansament de les estrelles locals com Arrocha va propiciar una estirada visitant que deixava el partit gairebé vist per sentència. Mainoldi i una recuperació de pilota del capità situaven el 70-80 que obligava Domingo Rodríguez a demanar temps mort. Ja no restaven ni dos minuts per disputar-se i el miracle canari es convertia en una gegantesca utopía. Les desesperades faltes del perdedor no aconseguien l'objectiu de minimitzar les diferències entre els contrincants. Arrocha era expulsat i el desavantatge de la Unión Baloncesto La Palma enlloc de minvar s'incrementava fins als catorze punts de diferència finals (78-92). Cal comentar que aquesta renda definitiva era la màxima del Plus Pujol en el partit. El triomf dels deixebles d'Edu Torres els classifica de manera matemàtica per les eliminatòries d'ascens. Ara hauran de lluitar per acabar la lliga cinquens mentres el conjunt de Miraflores continuarà patint per no descendir.

Crònica feta per::: Marc R. C.