miércoles, 14 de mayo de 2008

PLUS PUJOL - TENERIFE RURAL

Plus Pujol Lleida - Tenerife Rural

83___---___93

El Plus Pujol Lleida ha encaixat una decebedora derrota en el matx disputat al Barris Nord contra el Tenerife Rural. Els deixebles d'Edu Torres han deixat escapar la cinquena posició que garanteix el factor pista en l'eliminatòria prèvia a la Final-Four en una segona part on s'han vist superats per un rival netament superior. La primera part dels lleidatans ha estat òptima però amb el pas dels minuts s'ha esfumat un partit trascendental. El resultat final, 83-93, no fa justícia al que han vist les gairebé 5000 persones que han assistit al Barris Nord. El partit va començar amb emoció i a l'ambient es respirava l'importància del resultat. El conjunt canari aconseguia els primers avantatges gràcies als bons percentatges de jugadors com Lampropoulos i els nois d'Edu Torres començaven a patir els nervis. Llavors, la defensa blava va ser la clau ja que va propiciar nombroses pèrdues de pilota del Tenerife. Aquestes recuperacions finalitzaven amb cistelles fàcils de Brian Jones al contratac que restablien la igualtat. Dave Fergerson, mitjançant un triple, empatava el matx a divuit punts. Dues esmaixades de Rafael aixecaven els espectadors dels seients i li donaven avantatge al conjunt local. Un triple de Mainoldi sobre la botzina del primer quart situava un esperançador 25-20. Les esperances de l'equip casolà s'incrementarien al segon assalt. Només començar, el Plus Pujol obria escletxes importants al marcador i somniava amb capgirar l'average de cinc punts de la primera volta. Una sòlida defensa i l'encert de Thompson o Rafael elevaven els marges dels de Lleida fins a tretze punts. L'intercanvi de cistelles va ser la tònica dels darrers minuts de la primera meitat. Dos triples de Berni Àlvarez i dues cistelles interiors de Christian Maraker eren el bagatge del Plus Pujol Lleida mentres que els foranis anotaven de la mà de Barbour, González o Wachsmann. La victòria i l'average es quedaven a casa al descans i el panorama permetia ser optimista amb el resultat de 49-37.
A la represa, el matx s'omplia d'emoció i taquicàrdies ja que l'equip de Rafa Sanz escalfava el canell transformant un partit de bàsquet en un concurs de triples. Vuit llençaments de tres consecutius van traspassar l'anella. El vencedor d'aquest tram espectacular va ser el conjunt tinerfeny que va anotar cinc triples. Tres van ser obra d'un inspiradíssim Sánchez encara que Marcus Vinicius també es mostrava inspirat amb dos encerts, tot i que el llençament exterior no és la seva principal virtut. Els blaus ja havien tocat sostre i, en canvi, el Tenerife Rural no perdia l'espurna. A les cistelles de Sánchez s'hi van afegir les de Lampropoulos i, sobretot, les de Barbour. Els triples continuaven fent acte de presència ja que Alberto Miguel n'anotaria dos de consecutius. No obstant, els trenta punts que acabarien encistellant els visitants enfonsaven la moral dels d'Edu Torres que començaven a notar la por a perdre. S'iniciava el darrer assalt amb un 72-67 que ho deixava tot per decidir. L'equip insular arribava amb molta moral a aquest període i jugava amb les idees clares. Ben aviat, s'haurien col.locat a un sol punt per mitjà de Julio González. El Plus Pujol lluitava per mantenir l'avantatge que arrossegava dels dos primers quarts, però Barbour encara havia de demostrar que és el màxim anotador de la competició. Cistelles inversemblants de l'aler americà capgiraven el marcador. La defensa blava no podia fer res per aturar les seves genialitats que, sovint, venien acompanyades de punts de Lampropoulos. Un parcial de 4-0 concluït amb una recuperació de pilota del capità local tornava a avançar el conjunt del Barris Nord. Però els afeccionats que omplien les grades no tornarien a disfrutar del triomf dels seus ídols. Els errors de Thompson en els tirs lliures van ser inoportuns i, alhora, molt determinants ja que van evitar que es pogués respondre les cistelles d'Alfons Albert. Alberto Miguel alimentava les esperances del Lleida Bàsquet amb una cistella que situava el 83-86 a menys de dos minuts pel so de la botzina. El jugador càntabre disposaria del llençament clau del partit, un triple que hagués establert la igualada ja en el darrer minut. La pilota no va voler entrar i la cinquena plaça s'esfumà. No obstant, Jaume Comas va estar a punt de retallar els marges visitants a només dos punts amb una penetració que, un altre cop, escopí l'anella. A partir d'aquest moment, només el Tenerife va seguir anotant ja que el seu rival ja havia llençat la tovallola entregant-se al que ja era inevitable, la derrota. Els sis darrers punts dels de Rafa Sanz van ser fruïts de tres faltes personals, la darrera fou antiesportiva. Amb aquest resultat, 83-93, el Plus Pujol perd la cinquena posició en benefici del seu rival, el Tenerife, quan tan sols resten per disputar dues jornades.

Crònica feta per::: Marc R. C.