viernes, 23 de mayo de 2008

BRUESA GBC - PLUS PUJOL

Bruesa GBC - Plus Pujol Lleida

76___---___79

El Plus Pujol Lleida ha aconseguit donar la sorpresa a Sant Sebastià i segueix tenint opcions d'aconseguir el factor pista al primer encreuament de play-off. Els homes d'Edu Torres han disputat un bon partit demostrant que fora de casa juguen amb més tranquil.litat. El marcador sempre ha estat equilibrat però el ritme del joc estava a les mans dels jugadors blaus. No obstant, han hagut de patir ja que el matx no s'ha sentenciat fins que Fergerson ha recuperat una pilota vital en el darrer atac del Bruesa. La victòria dels lleidatans al pavelló del segon classificat ha estat per un ajustat 76-79.
El partit ha començat amb un gran encert exterior i els primers punts d'ambdos equips eren fruït de diversos triples. Un llençament de tres de l'MVP de la lliga, Andy Panko, responia a l'anterior que havia anotat Marcus Vinicius situant el 6-3 a l'electrònic. A continuació, van ser dos especialistes en el tir exterior els que van encertar els seus triples: Alberto Miguel i Issac López. Un altre triple, obra de Schraeder, donava als locals el primer avantatge significatiu. No obstant, un parcial de 0-8 liderat per Vinicius otorgava als blaus la seva primera renda del partit. Llavors, s'entraria en uns minuts d'igualtat en que cal destacar els triples dels bases (Uriz i Comas) i la contundència dels pivots (Doblas i Hettsheimeir). El marcador al finalitzar el primer període, 24-24, era un fidel reflex del que s'estava veient a la plaça de toros d'Illumbe. Els de Lleida continuarien mostrant-se com un grup sòlid al següent quart i s'adjudicarien les primeres cistelles. Arteaga intentava que el seu equip tornés a liderar l'electrònic però el gran estat de forma de Rafa Hettsheimeir ho impedia. Les cistelles del pivot brasiler i les del seu capità, Jaume Comas, incrementaven l'avantatge visitant fins a marges molt propers als deu punts. Pablo Laso es veia obligat a demanar temps mort i la jugada li sortiria bé tot i que la primera cistella després d'aquesta aturada va ser de Fergerson. Fou Hopkins qui assumí els galons i començà a retallar el desavantatge que havien creat els d'Edu Torres. L'ajuda inestimable que va rebre de Panko propicià que el matx s'equilibrés fins al 37-38. Va ser llavors quan els brasilers del Plus Pujol van fer gala del seu coratge i el marcador tornà a decantar-se cap al bàndol forani. Un tir lliure de Comas tancava la primera meitat amb un 39-43 que deixava l'encontre molt obert.Els deixebles de Torres sortien endollats a la represa i aconseguien un 0-5 inicial gràcies a una cistella de Rafael i un triple d'Alberto Miguel. No obstant, els locals s'esforçaven a remuntar el matx i un ex-jugador blau, Salva Arco, s'encarregava d'apropar els seus a un sol punt. Faverani i Panko també es mostraven encertats i el Plus Pujol aguantava el tipus com podia. Amb un intercanvi de cistelles, els lleidatans recuperaven una mica del terreny perdut. Brown llimava de nou el desavantatge del seu equip mitjançant dos tirs lliures i, posteriorment, Faverani capgirava el marcador. Els darrers punts del tercer quart eren de Mainoldi que situava un 56-57 que presagiava taquicàrdies a la grada. L'últim dels parcials començava amb l'inspiració de Christian Maraker. Dos bàsquets del suec (el primer una bonica cistella a anella passada) retornaven els cinc punts de renda al conjunt català. A continuació, els afeccionats del Bruesa veien punts del seu equip però també del rival i les diferències es bellugaven de manera molt poc ostensible. Cal destacar les jugades de 2+1 de Panko i Mainoldi. Després d'uns minuts en que ambdos plantilles cometrien nombroses errades, Uriz anotava un triple que donava oxigen als seus companys ajustant al màxim el resultat. L'alegria dels bascos arribaria poca estona més tard ja que Panko avançava el Bruesa amb un altre llençament perimetral. Després d'una cistella d'Alberto Miguel i una altra d'un clarivident Panko, Hopkins clavava un triple lateral al límit de la possesió. La jugada, a menys de quatre minuts per la conclusió, col.locava al lluminós el resultat de 74-70. Aquestes circumstàncies haurien enfonsat el Lleida dels darrers partits a casa, aquell equip que ha jugat tensionat i angoixat per la por a perdre. Però en aquesta ocasió, la manca de pressió i el fet de jugar lluny del Barris Nord serien factors aliats pels blaus. L'aparició d'Alberto Miguel seria una altra de les claus del triomf final. El matx tornava a registrar l'empat després d'una cistella de l'escorta càntabre i una altra de Rafael aprofitant un contratac. Perdent de dos punts, Alberto Miguel se la jugava amb un triple que traspassava l'anella i retornava el comandament al conjunt foraster quan ja no restaven ni dos minuts pel desenllaç. Panko no tenia la mateixa sort que Alberto en la següent possesió i el Plus Pujol tenia l'opció d'encarrilar l'encontre de manera gairebé definitiva però les presses de Fergerson, excessivament individualista, propiciaven la recuperació de pilota local. Els àrbitres xiularien tres segons en zona i el 76-77 es mantindria a 37 segons del final. Coses del destí, seria Fergerson qui donaria el pas definitiu cap a la victòria i no pas Alberto Miguel com semblava. El de Laredo no transformaria el que semblava el darrer atac del Lleida Bàsquet i Uriz recollia la pilota decisiva a deu segons del final. Tocava patir i totes les mirades estaven fixades en el moviment de la pilota. Llavors, el base del Bruesa va patir l'infortuni de relliscar i un fugaç Fergerson, amb tota la velocitat de la seva ànima, va endur-se la pilota i va encistellar sense oposició el definitiu 76-79. Ja no hi hagué temps per a més i els d'Edu Torres segueixen amb opcions d'acabar la lliga cinquens. Per la seva part, els de Pablo Laso s'acomiaden de les remotes possibilitats de guanyar la LEB i es centraran en mantenir el segon lloc.

Crònica feta per::: Marc R. C.