viernes, 23 de noviembre de 2007

BASQUET INCA - PLUS PUJOL

Bàsquet Inca - Plus Pujol Lleida

86___---___95

El Plus Pujol Lleida ha aconseguit una importantíssima victòria a Inca (86-95). Els balears han dominat gairebé tot el partit, però un espectacular últim quart dels lleidatans ha capgirat el marcador. Edu Torres feia sortir d'inici a Erek Hansen amb la intenció d'intimidar el rival i controlar el rebot. No obstant, el pivot americà no es mostrava determinant a la zona i perdia les pilotes que arribaven als seus dominis. Això propiciava que el conjunt local agafés embranzida a l'electrònic. Uns avantatges que, gràcies a Mainoldi, no eren superiors als sis punts. Un intercanvi de cistelles en que destacaven els triples de Marciulionis i la velocitat de Fergerson, tancava el primer quart (23-20). El segon quart del Lleida Bàsquet seria nefast. Les idees ofensives s'esgotaven mentres Hamilton i l'ex-blau Sergio Ramos anotaven cistelles que incrementaven l'avantatge del Basquetinca. El joc dels visitants era apàtic i desconcertant. Una mostra clara d'aquest fet és que tan sols anotarien 11 punts en el segon període. Amb aquestes circumstàncies era bastant lògic que els homes de José Abós flirtejessin amb els deu punts d'avantatge. Una jugada final de 2+1 permetia a Fergerson minimitzar l'avantatge fins al 39-31 amb que s'arribaria al descans. El Plus Pujol tornava dels vestidors decidit a capgirar la dinàmica del partit. Rafael començava el tercer quart amb una exhibició sota els taulers que, a més d'aportar punts importants, esborrava del partit a Lamont Hamilton que cometia la seva quarta personal. Leo i Alberto sumaven punts de tres en tres i, així, els blaus aconseguien empatar l'encontre. Rafael continuava sumant punts, però un parcial de 7-0 retornava el poder al Basquetinca que encarava el darrer quart amb un esperançador 66-59. Llavors, apareixia la millor versió dels lleidatans que sumarien l'increïble xifra de 36 punts anotats en l'últim quart. Un cop massa dur pels locals que es mostraven fràgils psicològicament. Una de les claus que ha propiciat el resorgir lleidatà ha estat la desició d'Edu Torres de sortir a la pista amb els dos homes més interiors de la plantilla: Erek Hansen i Rafa Hettsheimeier. Els pivots guanyaven la partida a Terrell i els seus companys d'equip es mostraven resignats amb els triples de Berni i Dave que escurçaven els marges fins a la mínima renda. El parcial no havia concluït aquí. Els únics punts de Hansen i una penetració de Fergerson l'incrementaven fins al 2-15 que significava quatre punts d'avantatge pels de Lleida. Llavors, el duet renaixentista Leonardo-Rafael encarrilava el partit aconseguint rendes considerables a tres minuts de la botzina final. Una esmaixada de Rafa després d'una bonica combinació amb Vinicius provocava el deliri a la banqueta visitant que ja assaboria el triomf. Un esforç final de l'Inca capitanejat per Sergio Ramos no serviria de res ja que Alberto Miguel, amb un triple, posaria la sentència. Després del carrussel de tirs lliures, acabaria el matx amb una important victòria pels nois d'Edu Torres (86-95). El tècnic reconeixia sentir-se molt content per la segona part que havia disputat el seu equip, ja que els havia permés guanyar en una de les pistes més complicades de la categoria. Jaume Comas, absent per lesió, també es mostrava satisfet pel bon partit dels seus companys.

Crònica feta per::: Marc R. C.