domingo, 28 de diciembre de 2008

PLUS PUJOL - CB VILLA DE LOS BARRIOS

El Plus Pujol Lleida ha encaixat una nova derrota al Barris Nord. Els deixebles d'Edu Torres han caigut de manera molt dolorosa ja que han perdut per culpa d'una cistella del Villa de Los Barrios en l'últim segon de l'encontre. Schraeder, aprofitant un greu error de marcatge, ha estat l'autor de la miraculosa cistella pel conjunt visitant que ha celebrat eufòricament el triomf mentres els lleidatans no creien el que estaven veient. El partit ha estat molt desafortunat pels blaus ja que, a banda del resultat (84-86), també han perdut a Marcus Vinícius per lesió.

El matx ha començat força bé per l'equip d'Edu Torres que, amb un joc ràpid i fluïd, s'ha avançat 4-0 gràcies a dos cistelles de DeVries i Lewis. Llavors, Marcus Vinícius ha patit un greu esquinç en la lluita per un rebot que ja no li ha permès tornar a intervenir en el joc. Només havien transcorregut dos minuts i el Plus Pujol ja s'havia trobat amb el primer gran entrebanc de la nit. La lesió del brasiler tenia més trascendència que mai ja que els blaus tenien el joc exterior minvat per una altra lesió, la del càntabre Alberto Miguel. No obstant, els percentatges en el triple del conjunt casolà van ser excepcionals en els cinc minuts inicials. (4/4) Salva Arco, que ocupà el lloc d'en Marcus, revolucionava el partit i portava els seus companys cap a una autèntica exhibició ofensiva de les que fan gaudir al Barris Nord. Un triple seu, dos d'un endollat DeVries i un altre de Flis provocaven que, ben aviat, l'avantatge local sigués de deu punts. Quedava encara la meitat del quart i el ritme anotador era brutal. Però era massa aviat per fer prediccions de futur i això va quedar demostrat en pocs minuts. Els gaditans, liderats per Chagoyen, van començar a tallar els atacs que dirigia Mendiburu i els percentatges del Lleida van baixar sobtadament. Fins i tot, els nois d'Edu Torres van estar quasi quatre minuts sense celebrar cap punt. Aquest fet no va ser desaprofitat pel Villa de Los Barrios que remuntà fins al 18-16 gràcies a un parcial de 0-8. La situació es va poder reconduïr una miqueta amb dues penetracions de Mendiburu i Arco que van establir el 22-16 a la fí del primer quart. El segon parcial va començar amb triples als dos costats de la pista. Castro signava tres punts per part visitant i Colom posava la rèplica en el bàndol local. No obstant, l'andalús encara seria capaç d'anotar-ne un altre i el seu equip dominaria l'electrònic per primera vegada. Un domini que duraria poc ja que Flis respondria el triple de l'adversari en qüestió de segons. Edu Torres estava mantenint en pista al jove Ory Jorge que havia entrat en la convocatòria per suplir la vacant deixada per Miguel. El jugador vinculat al Montsó de la lliga EBA rendibilitzava al màxim els seus cinc minuts en pista anotant un triple molt aplaudit en el seu únic intent d'anotar. El partit anava entrant en una dinàmica d'intercanvi de cistelles provocada, en part, pels nombrosos tirs lliures que es van llençar en aquest període. El Los Barrios va tornar a disposar d'algun avantatge mínim però una cistella de Fornas va situar el 46-45 i el lluminós ja no es va tornar a moure abans del descans.

El tercer període tampoc va començar malament pel Lleida. L'equip d'Edu Torres rutlla a la perfecció quan li entren els triples i això és el que passà en el tram inicial de la represa. Roger Fornas i Salva Arco serien els dos principals anotadors dels catalans amb diversos triples. Primer, n'anotava un Fornas i després l'aler de Navàs feia el mateix. Els gaditans no estaven passant per un bon moment i només podien retallar el desavantatge amb jugades aillades com una bombeta de Xavi Vallmajó, ex-jugador del Lleida Bàsquet. Un altre triplàs de Salva Arco, ben complementat per Fornas, donava una renda de vuit punts al club del Barris Nord. A continuació, un altre triple del propi Fornas (també destacà en rebots, capturant-ne set) incrementava aquesta renda fins a onze. Les coses s'estaven fent bé en atac però calia vigilar més a Richi Guillén, estrella indiscutible del Los Barrios. El pivot canari del conjunt de Moncho Fernández, tot i no estar al seu nivell òptim a causa d'una lesió, feia el que volia amb la defensa blava i anotava cistelles inversemblants sota els taulers. Mitjançant diverses jugades de 2+1 va demostrar que ni amb faltes se'l pot aturar. No obstant, Edu Torres estava tranquil perquè el rendiment dels altres rivals no era preocupant. Llavors, apareguè el base Gonzalo Sánchez i s'uní a Guillén en la difícil meta de remuntar el partit. Amb un triple deixà la diferència en cinc punts i, així, finalitzà el tercer assalt. (69-64) El quart i definitiu parcial va començar amb un triple de Schraeder que semblava presagiar el que passaria al final del matx. L'escorta del Los Barrios, desaparegut fins al moment, es posaria el seu equip a l'esquena i seria l'heroi de la remuntada andalusa. El veterà Àlex Alba aconseguiria igualar el resultat a 71 en una jugada de contratac i, posteriorment, el propi Schraeder clavava un triple que feia emmudir els espectadors del pavelló lleidatà. Sense poder fer res per evitar-ho, els minuts anaven esgotant-se i el marcador cada cop era més negatiu. Per sort, els locals van encistellar dos triples consecutius (Fornas i Colom) que van tornar a suposar l'equilibri total al marcador. Amb tot per decidir, els col.legiats van expulsar a Hettsheimeir per cinc faltes personals i el conjunt forani agafà de nou les regnes de l'electrònic. Els errors en els tirs lliures i les perdues de pilota per excès de precipitació eren els esculls principals d'un Plus Pujol que trobava en Chagoyen, capità del Los Barrios, el rival més perillós. Perdent de cinc, (77-82) Fornas oposà resistència amb una cistella interior (79-82 a un minut del final) Llavors, va arribar el moment decisiu de l'encontre que situà a Quino Colom a la línia de tirs lliures. El base andorrà, amb molta intriga i patiment, en va transformar 3/4 i tot quedà empatat quan restaven 26 segons per a que la botzina dictés sentència. Els deixebles d'Edu Torres van optar per cometre una falta ràpida per tal de portar a Xavi Vallmajó a la línia de personal. Els crits i xiulets del públic no van despistar al base gironí que encertà ambdos llençaments. Els del Segrià estaven obligats a anotar de dos o de tres. Van seleccionar la primera opció i Colom penetrà cap a la cistella trobant un aliat en Dmitry Flis que encistellà l'esfèrica a sis segons del final. Només faltava una darrera jugada pel conjunt de Moncho Fernández amb la missió d'impedir la pròrroga. Jesús Castro va rebre la pilota iniciant una penetració que no va trobar l'anella però sí un servei de fons favorable a falta de 0.9 dècimes. Ni un segon, 0.9 miserables dècimes. Tothom s'esperava un alley-hoop cap a un jugador alt però ningú comptava amb un greu error de marcatge de Salva Arco (no poguè superar un bloqueig) que va permetre que Schraeder rebés una passada lateral a cinc metres de la cistella i s'elevés per fructificar la victòria del seu equip enmig de la desesperació dels afeccionats locals. Alegria i disbauxa pels de Cadiz, frustració i enfonsament pels de Lleida... 84-86 i la sensació que s'estan escapant massa partits del Barris Nord.

PLUS PUJOL LLEIDA: DeVries (10), Mendiburu (7), Jorge (3), Hettsheimeir (7), Fornas (15), Flis (8), Toledo (0), Arco (19), Lewis (2) i Colom (13).

CB VILLA DE LOS BARRIOS: Sánchez (5), Alba (4), Guillén (19), Picó (0), Rost (0), Castro (12), Iturbe (7), Vallmajó (4), Schraeder (14) i Chagoyen (21).

Parcials: 22-18, 24-27, 23-19, 15-22.

Crònica feta per: Marc Retamero Castelló