viernes, 18 de enero de 2008

PLUS PUJOL - BRUESA GBC

Plus Pujol Lleida - Bruesa GBC

73___---___82

El Plus Pujol Lleida no ha pogut superar el Bruesa GBC (73-82). Tot i realitzar una esplèndida primera part, els homes d'Edu Torres no han estat capaços de mantenir l'avantatge a la represa. Cal destacar l'encert de Mainoldi en el tram final i, sobretot, la lluita de Vinicius que va realitzar un gran partit anul.lant l'estrella visitant, Andy Panko. Ara bé, el gran protagonista va ser l'homenatjat Berni Tamames. L'ex-jugador lleidatà ja pot presumir de tenir la seva samarreta penjada al sostre del Barris Nord.
El partit va començar amb cinc punts consecutius d'Alberto Miguel. Els donostiarres van reaccionar una mica. Llavors, un parcial de 8-0 concluït amb una esmaixada de Rafael va situar el 13-5 a l'electrònic obligant a Pablo Laso a demanar temps mort. Els lleidatans van continuar augmentant les diferències, però el Bruesa no es va rendir. Hopkins, sobre la botzina del primer quart, anotava un triple que minimitzava a quatre punts l'avantatge del Plus Pujol (22-18). El segon quart va començar amb imprecisions dels dos conjunts. Llavors, dos triples consecutius de Berni Àlvarez feien aixecar dels seients a l'afició blava. Andy Panko, MVP de la lliga, no trobava el camí de la cistella. Principalment, perque Marcus Vinicius l'estava defensant aferrissadament. Maraker també superaria amb èxit la díficil prova de defensar l'americà. No obstant, l'aler-pivot suec es lesionaria intentant una esmaixada i no tornaria a entrar en joc. Els darrers minuts del segon període afavorien als visitants que retallaven l'avantatge local fins a sis punts després d'un triple d'Issac López. Al descans, 38-32. El descans d'aquest matx va ser una festa ja que Berni Tamames va rebre l'homenatge que es mereixia. Les cheerleaders del club van iniciar un acte que van continuar els jugadors de la base amb el lema "Berni, sempre amb tu". Després, l'ex-jugador va ser obsequiat amb les samarretes dels seus ex-equips i amb la insígnia d'or i brillants del Lleida Bàsquet. La celebració ha concluït amb la retirada del seu dorsal i samarreta juntament amb els aplaudiment d'un públic emocionat. Ambdos equips van començar amb nervis el tercer quart. Això va propiciar que la qualitat dels vascos eixugués l'avantatge local. Un triple d'Issac López va igualar l'encontre. El relleu el va agafar Andrade. L'escorta portugués va anotar dos triples més que van silenciar el Barris Nord. Una cistella d'Uriz al darrer segon del tercer període encarrilava la victòria visitant (51-57). Els jugadors d'Edu Torres, cansats per l'esforç de la primera meitat, van acusar anímicament la remuntada del Bruesa i van oferir la seva pitjor cara a l'últim quart. Andrade i Salva Arco van enfonsar als blaus que semblava que llencessin la tovallola. La diferència va arribar a ser de catorze punts. Els donostiarres demostraven ser un gran equip amb alts percentatges mentre que els de Lleida només sobrevivien per l'encert de Mainoldi. Cal destacar el nefast partit de Dave Fergerson que va absorvir massa el joc llençant totes les esperances de remuntada del Plus Pujol. Triples de Mainoldi, Àlvarez i Jones no eren suficients per capgirar un partit que ja feia estona que s'havia perdut. El partit va acabar amb un 73-82 que classifica als de Pablo Laso per la Copa Príncipe i deixa als d'Edu Torres amb un balanç de 9-7. El tècnic dels blaus va reconéixer que els seus jugadors es van acovardir quan el rival va capgirar l'electrònic i va dir que se n'anava amb mala sensació.

Crònica feta per::: Marc R. C.