domingo, 8 de febrero de 2009

VIC - PLUS PUJOL

El Plus Pujol Lleida no ha pogut cloure la primera volta de la competició amb una victòria al perdre el duel català de la LEB Or que l'ha enfrontat amb el C.B. Vic. (89-76) Els nois d'Edu Torres han vist tallada la bona ratxa com a visitant i veuen frustrades les opcions de barallar-se amb els equips capdavanters. Malgrat no desenvolupar un joc brillant, els blaus tenien encarrilada la victòria fins a un darrer assalt en que els osonencs van trepitjar els lleidatans a cop de triples.

El derbi català de la categoria ha començat amb una cistella del local Matt Kiefer que ha precedit un intercanvi d'errades d'ambdós conjunts. Una cistella de Mendiburu, responent a un triple de Miquel Feliu, ha tornat a equilibrar la situació ben aviat. L'aparició de Hettsheimeir, en un gran estat de forma, situava als visitants per davant al marcador i fins i tot es permetia el luxe d'encistellar un triple (7-13). No obstant, el colombià Palacios s'encarregava de que l'emoció no fugís de l'encontre. Les jugades es caracteritzaven per un excès de precipitació i per la dependència blava del pivot Hettsheimeir. Quan el brasiler deixà d'anotar, el Plus Pujol ho acusà i un triple de Sàbat donava el triomf momentani als osonencs. Així, s'arribà a la finalització del primer període (19-17). Algunes decisions arbitrals polèmiques a l'inici del segon assalt impedien que els lleidatans recuperéssin el lideratge del lluminós i els locals, mitjançant Amador, aconseguien el primer avantatge significatiu del matx. (25-17) La manca d'encert visitant en el tir exterior perjudicava les opcions de remuntada però un triple de Fornas tallava el mal moment de manera sobtada. Lewis col.locava els seus companys a només un punt de l'adversari i, posteriorment, Colom capgirava el resultat amb una inversemblant safata. Ni Alberto Miguel ni Troy DeVries tenien el dia desde més enllà dels 6,25 però sí que es mostrava encertat Roger Fornas, anotant el seu segon triple de la tarda. Diversos tirs lliures, tan del C.B. Vic com del Lleida Bàsquet, mantenien l'equilibri en uns minuts caracteritzats per atacs molt espessos i predomini de les errades sobre els encerts. 34-35 era el marcador en el darrer minut de la primera meitat i ja no es tornaria a bellugar abans del descans. Els deixebles d'Edu Torres van tenir l'ocasió més clara de trencar aquest resultat amb un triple postrer de Salva Arco que no va voler entrar. Així, els dos conjunts se n'anaven als vestidors amb molta igualtat entre ells i desitjos similars per una represa que es presentava apassionant.

Els presagis no semblaven equivocar-se ja que el tercer quart s'iniciava amb un intercanvi de punts entre Feliu i Hettsheimeir. El ritme de joc, més alt que el dels vint primers minuts, afavoria al Plus Pujol que continuava depenent massa dels punts de Rafael sota la cistella rival. No obstant, els locals també tenien la seva principal referència sota els taulers ja que Kiefer feia gala de la seva condició de líder. La seva aportació, unida a la direcció de Sàbat i als punts de Palacios, mantenia viu a un equip que pretenia sumar la segona victòria al seu nou pavelló. El primer triple de Flis semblava donar saba nova als lleidatans però Sàbat va respondre els tres punts a la següent possesió, tornant a enganxar-se al rival en el marcador. Un inspirat Salva Arco es mostrava molt efectiu amb penetracions que evitaven que l'adversari agafés el comandament del partit. Al C.B. Vic li costava anotar i s'anava allunyant dels deixebles d'Edu Torres malgrat que Josemi García, inspirat en atac i incisiu en defensa, es resistia a entregar el matx. Una jugada individual de Marcos sobre la botzina del tercer parcial retallava les diferències fins als tres punts (57-60) i ho deixava tot per decidir. Els vigatans començaven l'últim quart de manera immillorable i gràcies a un triple d'Amador empataven l'encontre a nou minuts i mig de la conclusió. Un parell de minuts després, un contratac de Josemi García avançava als de Xavi García i un triple del mateix jugador encara incrementava més la desfeta visitant. El Plus Pujol estava perdut en atac i, en canvi, els de la província gironina estaven en estat de gràcia i transformaven un nou triple per mitjà d'Héctor Manzano. A cinc minuts del final, els locals encistellaven l'enèsim triple de la tarda i el marge que separava els dos equips ja era de deu punts. I un altre triple, aquest cop de Josemi García amb una mica de sort, deixava el partit pràcticament sentenciat. La defensa ponentina, massa tova, era un autèntic passadís i d'aquesta manera era impossible remuntar. Una frivolitat de Mendiburu, buscant una passada impossible en un clar contratac, acabava de rematar les opcions blaves de tancar amb un triomf la primera volta. Un triple d'un DeVries molt gris minimitzava la derrota fins als deu punts però una falta antiesportiva que suposà l'expulsió de Lewis tornava a eixamplar-la. Finalment, un 2+1 d'un genial Josemi García i una safata de DeVries van finalitzar el partit amb el resultat de 89-76. El Plus Pujol Lleida haurà de lluitar a la segona tanda de la temporada per jugar els play-off mentres que el Vic encara no renuncia a lluitar pel mateix objectiu.

C.B. VIC: Manzano (11), Jiménez (0), Sàbat (16), Palacios (10), Llorca (0), Kiefer (14), Feliu (9), Marcos (3), Teruel (2), Amador (6) i García (18).

PLUS PUJOL LLEIDA: DeVries (9), Mendiburu (9), Hettsheimeir (20), Miguel (5), Fornas (7), Flis (5), Toledo (0), Arco (11), Lewis (8) i Colom (4).

Parcials: 19-17, 15-18, 23-25, 32-16.

Crònica feta per: Marc Retamero Castelló