sábado, 20 de septiembre de 2008

PLUS PUJOL - UB LA PALMA

El Plus Pujol Lleida ha començat la temporada amb molt bon peu. El conjunt dirigit per Edu Torres s'ha imposat al UB La Palma amb claredat (97-77) gràcies a una efectivitat altíssima en el llençament de tres punts que posiciona a l'equip blau a la zona més alta de la classificació.

L'equip local ha debutat a la lliga amb un cinc inicial sorpresa ja que el juvenil Ory Jorge estava entre els escollits. Després de la cistella de Kohlmaier, la primera del campionat, el partit va entrar en una dinàmica espessa que va permetre als canaris dominar l'electrònic per últim cop en tot l'encontre. L'aparició de Troy DeVries, amb dos triples, va catapultar el Plus Pujol cap a la primera renda significativa i una recuperació de Marcus Vinicius finalitzada amb dos punts més va obligar a Domingo Rodríguez a demanar temps mort. Aquesta aturada no va servir per esborrar l'encert dels blaus en el tir exterior ja que Fornas i Arco van continuar el recital encistellador amb un parell de triples. El pivot francés Koffi s'encarregava de mantenir viu a l'equip visitant encara que la seva aportació no era suficient per frenar els lleidatans. Algunes cistelles de qualitat de Sebas Arrocha donaven aire al UB La Palma però la diferència al final del primer període continuava sent clara. (27-18) Cal destacar la bona tasca realitzada per Jorge que va desgastar els bases rivals amb la missió de facilitar la feina al seu company de posició, Quino Colom. Al segon quart, va sortir a la pista el brasiler Hettsheimeir. La seva participació va ser vital per ampliar les rendes locals ja que va demostrar una efectivitat insultant en els llençaments propers a l'anella. No obstant, el factor que va desequilibrar la balança va ser el percentatge en els triples ja que mentres els lleidatans traspassaven la xarxa com si es tractés d'una piscina, els canaris s'estavellaven contra el ferro en nombroses ocasions. L'encert d'Alberto Miguel va ser clau per aconseguir el màxim avantatge del matx fins aleshores. (42-25) El tècnic visitant va haver d'aturar de nou el partit i, aquesta vegada, sí que li va sortir bé la jugada. L'equip de La Palma va començar a transformar els triples i a recuperar pilotes enmig d'uns minuts de desordre local que van culminar amb un parcial de 0-12 finalitzat amb una esmaixada de l'austríac Kohlmaier. S'havia deixat escapar una gran oportunitat de trencar el partit i Edu Torres, conscient d'això, va introduïr canvis després d'un minut de temps mort. La diferència havia descendit fins als cinc punts encara que un triple de Marcus Vinicius aportava dosis de tranquil.litat a la parròquia local. No obstant, en la darrera jugada de la primera meitat Ermolinski va assistir a Jönzen que va establir un inquietant 49-43.

El tercer assalt començava de manera immillorable pels del Barris Nord ja que Colom anotava el seu primer triple del duel. No obstant, la situació es va complicar a causa d'una ratxa anotadora de l'americà Matt Shaw, ben secundat per Kohlmaier. El marcador va ajustar-se fins a només dos punts però llavors van aparéixer els galons del Lleida Bàsquet que mai va patir realment per emportar-se el primer triomf de la temporada. Dos triples frontals d'un recuperat Dmitry Flis van elevar la moral lleidatana i els blaus van tornar a carburar a la perfecció. Poc a poc van anar incrementant-se de nou els avantatges a base de tirs lliures. Cal destacar que Ory Jorge va tornar a participar i no només va dirigir l'equip amb sang freda sinò que va anotar un triple molt aplaudit pels pocs afeccionats que omplien les grades. Més tirs lliures i una esmaixada postrera de Hettsheimeir van acabar de minvar les expectatives visitants. El 75-59 que reflexava el marcador a l'inici del darrer parcial deixava clar el signe del matx però el Plus Pujol va continuar la feina fent gaudir els espectadors amb jugades brillants. Una d'elles, una magnífica e inversemblant passada de Colom a Lewis, que va esmaixar sense contemplacions. La festa triplista tampoc havia acabat i DeVries i Arco van encistellar el seu tercer triple de la nit portant a l'equip fins als vint punts de marge. Flis es convertiria en el màxim anotador local després d'un parcial de 5-0 protagonitzat per ell i que incloïa el quinzè i darrer triple dels d'Edu Torres, tot un récord del Lleida a la lliga LEB. El rival estava enfonsat, el resultat decidit... i la típica relaxació no va permetre als vencedors col.locar el tercer dígit al lluminós, un fet que esperaven els gairebé 2000 asistents al feu lleidatà. Finalment, victória plàcida (97-77) amb un il.lusionant 120 de valoració que demostra que aquest equip està cridat a fer coses importants en aquesta lliga que no ha fet més que començar.

PLUS PUJOL LLEIDA: DeVries (13), Jorge (3), Hettsheimeir (14), Miguel (8), Fornas (9), Flis (16), Toledo (10), Arco (9), Lewis (10), Colom (5) i Domingo (0).

UB LA PALMA: Shaw (7), Canals (2), Koffi (16), Sala (2), Suka (9), Kohlmaier (18), Jönzen (7), Terrell (4), Arrocha (12) i Ermolinski (0).
Parcials: 27-18, 22-25, 26-16, 22-18.

Crònica feta per: Marc Retamero Castelló

No hay comentarios:

UNA PÀGINA DE www.lleidabasquet.blogspot.com

UNA PÀGINA DE www.lleidabasquet.blogspot.com
www.lleidabasquet.blogspot.com i www.croniqueslleidabasquet.blogspot.com
coches usados