domingo, 17 de febrero de 2008

GANDIA - PLUS PUJOL

Aguas de Valencia Gandia - Plus Pujol Lleida

81___---___76

El Plus Pujol Lleida ha encaixat la primera derrota de la segona volta al pavelló Municipal de Gandía (81-76). Els homes d'Edu Torres han dominat el partit durant molts minuts, però un mal darrer quart els ha condemnat a la derrota. El millor jugador dels blaus ha estat Leo Mainoldi, ben acompanyat per Alberto Miguel i Fergerson. No obstant, Peterson i Grunfeld han decantat la balança a favor dels d'Isma Cantó. El matx ha començat amb un Plus Pujol molt concentrat que aconseguia de sortida un estratosfèric parcial de 0-9 amb dos triples de Mainoldi. Els locals no trigaven gaire en reaccionar i ajustaven el marcador. Grunfeld aconseguia l'empat però els visitants tornaven a enlairar-se gràcies als seus bons percentatges de tir. Al final del primer quart, 18-23. El segon període significava la reaparició de Berni Àlvarez després de la lesió que va patir. L'aler de Reus va acusar la falta d'entrenaments durant els escassos set minuts que va jugar. Aquest segon assalt era dominat pels locals que s'esforçaven en minimitzar l'avantatge que gaudia el Plus Pujol. Gitterer, amb un triple, empatava. No obstant, Alberto Miguel liderava els lleidatans que tornaven a dominar l'electrònic. Però l'equip d'Edu Torres, aquesta temporada, viu instal.lat en una muntanya russa i les pujades i baixades en el joc són constants. Així, els deixebles d'Isma Cantó s'aprofitaven d'una disminució de l'anotació visitant per empatar l'encontre a 35 quan tan sols quedava un minut pel descans. Erek Hansen, discret, tenia problemes de faltes i havia de seure a la banqueta. Llavors, una penetració de Jordi Vallmajó en l'última possesió del segon quart donava avantatge al Gandía per primer cop en el partit. Era el 37-35 amb que els jugadors d'ambdos equips marxaven als vestidors.
La segona part s'iniciava amb un Fergerson molt inspirat que anotava dos triples consecutius. La dinàmica del matx s'havia revertit i el Lleida dominava. Mainoldi, que no havia anotat al segon quart, tornava a encistellar i el seu equip es beneficiava d'aquest fet. L'Aguas de Valencia es mantenia viu en el partit gràcies a les segones opcions que els permetia el rebot ofensiu. El joc s'anava embarbussant progressivament i l'equip de casa esperava el seu moment. Volcy i Peterson tornaven a situar amb avantatge mínim al Gandía. Llavors, un triple d'Alberto Miguel, un tap de Hansen i dos tirs lliures de Fergerson tancaven el tercer parcial amb un esperançador 55-59. El petit avantatge blau aviat s'esfumava ja que els d'Edu Torres sortien adormits al quart definitiu. La quarta falta de Brian Jones era un inconvenient més per als visitants que veien com Vallmajó firmava un triple que avançava als seus companys. Els nervis s'apoderaven del Plus Pujol que ja no trobava el camí de l'anella amb tanta facilitat. Grunfeld, que va realitzar un gran partit, encistellava tres punts que oxigenaven encara més al Gandía. La pèrdua del domini del rebot feia molt mal als blaus que perdien de set a falta de tres minuts, tot i que Fergerson escurçava el desavantatge fins a quatre puntets. La diferència es mantenia a falta d'un minut gràcies a un oportú triple d'Alberto Miguel. Brian Jones es posava l'equip a l'esquena situant el 76-74 a l'electrònic. Els visitants optaven per defensar l'atac de l'oponent. La decisió no resultava encertada ja que Grunfeld anotava la cistella decisiva del partit. Tot i que Jones responia immediatament, només quedaven tretze segons. La falta era obligada i el jugador que la rebia era Grunfeld, el llençador que registrava més bon percentatge. La sort no s'aliava amb el Plus Pujol i la derrota ja era un fet. Després d'un definitiu punt de Peterson, el marcador es tancava amb un 81-76 que reflectia la oportunitat perduda dels homes d'Edu Torres que, no obstant, continuen en llocs de play-off. Els locals respiren apropant-se a la zona mitja de la classificació.

Crònica feta per::: Marc R. C.

sábado, 16 de febrero de 2008

PLUS PUJOL - FORD BURGOS

Plus Pujol Lleida - Ford Burgos

83___---___70

El Plus Pujol Lleida s'ha imposat al Ford Burgos amb comoditat en un Barris Nord molt festiu (83-70). La victòria per 13 punts de diferència no reflecteix la superioritat dels locals que han arribat a obtenir un màxim avantatge de 25 punts. La gran defensa dels homes d'Edu Torres, que han jugat amb molt coratge i entrega, ha estat determinant. El partit ha començat amb errades d'ambdos conjunts. La primera cistella del matx, un triple de Fergerson, ha trigat tres minuts en arribar. A partir d'aquest moment, els blaus han encadenat bones jugades que els han permés aconseguir els primers avantatges del matx. Una reacció dels visitants ha capgirat l'electrònic però dos triples de Fergerson i Alberto Miguel han tancat el primer quart amb un 19-16 favorable als locals. Al segon període, la tònica era similar. Els blaus dominaven el marcador però els deixebles de Casadevall plantaven cara mantenint-se dins del partit. El bon percentatge d'encert en els llençaments de tres permetia al Plus Pujol acabar la primera part amb una petita renda de quatre punts (40-36). A la represa es veuria el millor joc dels lleidatans que liderats per l'argentí Mainoldi s'escapaven a l'electrònic del Barris Nord. Els homes d'Edu Torres, decidits a sentenciar el triomf, ofegaven al Ford Burgos defensivament i creaven contratacs molt perillosos. La inspiració de Mainoldi, que anotava tres triples de forma consecutiva, elevava l'avantatge local fins a marges superiors als deu punts. La bona direcció de Brian Jones propiciava grans assistències que acabaven amb cistelles dels blaus. Els visitants només trobaven el camí de la cistella rival mitjançant Sanmartín i veien com la diferència cada cop era més insalvable. A pocs minuts pel desenllaç del tercer quart, els homes d'Edu Torres aconseguien el màxim avantatge: 25 punts. S'escurçarien fins a 17 abans de l'últim període. Un últim període que servia per demostrar a l'afició lleidatana (que va poder gaudir d'un esmorzar per tal de celebrar el Xè aniversari de l'entitat) el bon bàsquet del seu equip mentres el conjunt de Casadevall aprofitava per reduïr el desavantatge fins a aconseguir una derrota digna. Tot i això, els deu primers punts d'aquest quart eren del Plus Pujol. Concretament, d'Alberto Miguel i Jaume Comas que anotaven un triple i una penetració cadascun. Edu Torres, amb el partit ja decidit, donava una oportunitat al juvenil Oriol Jorge. El menut base del Lleida Bàsquet disposava de tres minuts en que demostrava ser un jugador vàlid per a l'equip tot i no anotar cap punt. Alguna desició arbitral polèmica otorgava tirs lliures a Diego Lo Grippo que minimitzava el desavantatge fins al 83-70 definitiu. El partit acabaria amb tres taps consecutius d'Erek Hansen i la sensació d'estar fent la feina ben feta tot i les absències per lesió.

sábado, 2 de febrero de 2008

CB CIUDAD DE HUELVA - PLUS PUJOL

CB Ciudad de Huelva - Plus Pujol Lleida

74___---___75

El Plus Pujol ha obtingut la primera victòria de l'any superant per la mínima al Ciudad de Huelva (74-75). Tal com reflecteix el marcador, s'ha viscut un desenllaç d'autèntic infart. La bona defensa dels lleidatans ha impedit que els andalusos s'emportessin el triomf amb el desesperat llençament de Drame sobre la botzina. El partit ha començat amb un Erek Hansen molt concentrat. El seu equip aprofitava aquest fet per situar el 0-5 a l'electrònic. Llavors, la bona defensa dels homes d'Edu Torres propiciava recuperacions de pilota que permetien als blaus sortir a la contra amb facilitat. El primer triple del matx, de Berni Àlvarez, elevava l'avantatge lleidatà fins als sis punts. Hansen i un magnífic Brian Jones s'encarregaven de mantenir el nivell tot i que Junyent, l'estrella local, començava a mostrar-se imparable sota cistella. L'efectivitat blava tancava el primer quart amb un 19-25 esperançador. No obstant, el segon assalt s'iniciava amb una reacció dels locals que anaven llimant el desavantatge. Mainoldi destacava pel Plus Pujol Lleida però Oriol Junyent i Chris Hernández es posaven l'equip a l'esquena. Un triple del base sudamericà empatava el partit obligant a Edu Torres a demanar temps mort. Un altre triple del propi Hernández capgirava l'encontre aprofitant la disminució dels percentatges visitants. El Lleida Bàsquet, liderat per Leo Mainoldi, tornava a manar en el marcador després d'uns intensos minuts en defensa i en atac. Un triple de Fergerson semblava tancar la primera meitat de la millor manera pels interessos del Plus Pujol. Però els locals anotarien un llunyà triple sobre la mateixa botzina que situava el 41-45 a l'electrònic durant el temps de descans. A la represa, Erek Hansen demostrava que és un jugador vàlid per a l'equip ja que anotava unes quantes cistelles consecutives sota cistella. Una d'elles era una intimidatòria esmaixada. Amb el pas dels minuts, els d'Edu Torres anaven acusant el desgast físic (només podien comptar amb vuit jugadors) i patien per conservar l'avantatge. El nivell d'encert disminuïa progressivament i els jugadors locals capgiraven el resultat. Al final del període, avantatge mínim dels de Huelva (60-59). Junyent continuava incrementant la seva valoració amb una nova cistella a l'inici dels darrers deu minuts. Un fluix Jaume Comas acusava els nervis contagiant-los al seu equip. Les imprecisions dels blaus sumades a la confiança dels locals complicaven molt el partit. Hernández, molt encertat en el tir exterior, aconseguia un màxim avantatge de set punts per al seu equip. Un triple d'Alberto Miguel retornava les esperances als lleidatans que ja començaven a pensar en una nova derrota. Berni Àlvarez i Brian Jones mantenien el partit igualat. Ja en els dos últims minuts, Mainoldi convertia una sèrie de tres llençaments lliures col.locant al seu equip amb un desavantatge mínim. Brian Jones empatava el partit a 74 amb una bona penetració. Quedava un minut. Llavors, els d'Edu Torres es conscienciaven de que si volien guanyar havien d'oferir la seva millor versió defensiva. I així seria. Els locals es veien obligats a cometre falta per tal de disposar d'una última jugada. Brian Jones anotava el primer tir lliure donant avantatge als seus companys. El segon no volia entrar però Leo capturava un vital rebot. No obstant, els nervis s'apoderaven del jugador argentí que no era capaç d'encistellar cap tir lliure. Aquest cop, el rebot anava a les mans d'Oriol Junyent que deixava la pilota a Hernández. Quedava poc més de deu segons per la botzina. Els locals no trobaven forats en la defensa lleidatana que concentrava els seus esforços en aturar a Junyent, MVP del partit. L'única opció era passar la pilota a Souley Drame. L'aler africà del Ciudad de Huelva llençava un agònic triple sobre la botzina que l'anella escopia. El triomf (74-75) era dels lleidatans que celebraven la gesta al centre de la pista. Ara, el Plus Pujol Lleida atrapa al seu rival en la classificació i mira amb optimisme els futurs compromisos.

CAI ZARAGOZA - PLUS PUJOL

CAI Zaragoza - Plus Pujol Lleida

81___---___58

El Plus Pujol Lleida ha perdut contundentment a la pista del líder, el Cai Zaragoza (81-58). Els aragonesos han realitzat un gran partit demostrant que gairebé no tenen rival. Els homes d'Edu Torres han fet el pitjor partit de la temporada mostrant-se com una joguina trencada a les mans del líder de la lliga. La valoració de 102-62 o el fet que els lleidatans hagin encertat un únic llençament triple són dos factors que han produït el desenllaç final. El partit començava amb cistelles visitants que responien els locals. Ben aviat, els de Curro Segura aconseguien els primers avantatges gràcies a la intimidació de Starosta. Els errors en atac del Lleida Bàsquet causats pel poder interior local provocaven uns percentatges molt baixos. La sortida a la pista d'Erek Hansen no suposava un estímul per al seu equip que acabaria el primer assalt perdent de set punts (19-12). El segon període s'iniciava amb una antiesportiva amb 2+1 incluït. Aquesta jugada impulsava al Cai fins als deu punts d'avantatge. A més, portava a Hansen a la banqueta amb tres faltes personals. Lescano i Phillip eren els millors de l'equip aragonés que, en nombroses ocasions, era beneficiat per un arbitratge casolà que es deixava influenciar pels gairebé 10000 afeccionats que omplien les grades del Príncipe Felipe. A les acaballes d'aquest segon quart arribava l'únic triple del Plus Pujol. El firmava Berni Àlvarez responent a un anterior triple de Lescano. La diferència s'escurçava fins als set punts amb una penetració de Brian Jones, però els locals aviat recuperaven la renda de deu punts. Una pèrdua de pilota dels visitants provocava un espectacul.lar triple de Paolo Quinteros que tancava el segon quart amb el marcador de 45-32. Quinteros continuava la seva exhibició a la represa liderant als locals. Els deixebles d'Edu Torres no podien fer res per evitar les cistelles fàcils de l'oponent que aconseguia avantatges propers als vint punts. El Plus Pujol evitava que el partit quedés sentenciat abans d'hora amb punts de Leo i Rafael que minimitzaven la desfeta fins als deu punts. No obstant, la superioritat local era evident i el poder de Phillip sota cistella resultava determinant. El tercer període finalitzava amb 62-48. Una diferència quasi impossible d'esborrar en deu minuts. Una jugada de 2+1 i una antiesportiva d'Oscar González feien concebre esperances. Però el miracle no és produïría. Quan els lleidatans s'apropaven minimament a l'electrònic, els de Curro Segura feien gala del seu potencial recuperant marges comodíssims. Les assistències de Victoriano i la manca d'encert exterior eren esculls massa grans per als blaus que van signar un partit nefast. Els dos darrers minuts servirien perque Andre Turner debutés amb la samarreta vermella del Cai davant una afició entregada. Els d'Edu Torres llençaven la tovallola i s'emportaven cap a Lleida una humillant renda de 23 punts (81-58). El tècnic visitant reconeixia que el seu equip havia realitzat el pitjor partit de la temporada i s'autoculpava per la derrota. També manifestava que el rendiment d'Erek Hansen no és l'esperat. El pivot americà podria tenir les hores comptades a l'equip del Barris Nord.